Covid19: aantal gevallen in Nederland

Covid19 is een ziekte die wordt veroorzaakt door het coronavirus. Het coronavirus is een familie van virussen die verantwoordelijk zijn voor ziektes zoals griep en verkoudheid. Covid19 is een ernstige vorm van deze ziekte en kan leiden tot longontsteking, koorts en ademhalingsproblemen. In sommige gevallen kan het ook leiden tot nierfalen of leverfalen. De meeste mensen die besmet raken met het coronavirus herstellen van de ziekte binnen een paar weken, maar sommige mensen kunnen ernstige of zelfs fatale complicaties ontwikkelen. Covid19 is op dit moment nog niet te genezen en er is geen specifieke behandeling voor de ziekte. Er wordt wel gewerkt aan verschillende medicijnen en vaccins om de ziekte te bestrijden.

Covid19 gevallen in de Verenigde Staten

-Covid-19 heeft wereldwijd meer dan 80 miljoen mensen getroffen.
-In Nederland zijn er in totaal 581.874 besmettingen gemeld.
-Van de besmette personen zijn er in totaal 12.258 overleden.
-De meeste besmettingen zijn gemeld in de provincie Noord-Holland.
-Covid-19 kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken, zoals longontsteking.

Covid19 gevallen stijgen in de VS

Covid19 is een ziekte die sinds december 2019 in China is opgedoken. Inmiddels is de ziekte uitgebroken in vele landen over de hele wereld, waaronder Nederland. Het aantal gevallen van Covid19 neemt hier dagelijks toe.

De meeste mensen met Covid19 hebben milde klachten, zoals verkoudheid en hoesten. Sommige mensen krijgen echter ernstige klachten en moeten worden opgenomen in het ziekenhuis. Helaas sterven er ook mensen aan deze ziekte.

Om de verspreiding van Covid19 tegen te gaan, is het belangrijk om hygiƫnisch te blijven. Zo moet je onder andere vaak je handen wassen en je neus en mond afvegen wanneer je hoest of niest. Ook is het belangrijk om contact met anderen te vermijden als je klachten hebt die kunnen wijzen op Covid19.

‘)

1. Hoeveel gevallen van Covid19 zijn er in Nederland?
2. Hoeveel mensen zijn er overleden aan Covid19 in Nederland?
3. Welke groepen mensen lopen het meeste risico om Covid19 op te lopen?
4. Wat kun je doen om het risico op het oplopen van Covid19 te verkleinen?
5. Is er een vaccin beschikbaar voor Covid19?